[Workaround] Build Pipeline Bug


#1

Hi,

the build pipeline seems to have a bug. Even the sample projects can’t be build without errors. I have tried with the platformer project. (My projcts don’t build anymore and another dev in discord has the same problems)
When I choose win zip and(!) win exe the build don’t succeed and cause this log:

Error: e[31mExit code: 1. Command failed: wine /root/.cache/electron-builder/winCodeSign/winCodeSign-2.0.0/rcedit-ia32.exe /worker/dist-695f9a35-d925-463b-ba92-0d1544258946/win-unpacked/Platformer.exe --set-version-string FileDescription Platformer --set-version-string ProductName Platformer --set-version-string LegalCopyright Copyright © 2019 Platformer --set-file-version 1.0.0 --set-product-version 1.0.0.0 --set-version-string InternalName Platformer --set-version-string OriginalFilename  --set-icon /worker/dist-695f9a35-d925-463b-ba92-0d1544258946/.icon-ico/icon.icoe[39m

e[31msystem.reg is not a valid registry filee[39m
e[31muserdef.reg is not a valid registry filee[39m
e[31muser.reg is not a valid registry filee[39m
e[31mUnable to load file: "/worker/dist-695f9a35-d925-463b-ba92-0d1544258946/win-unpacked/Platformer.exe"e[39m
e[31me[39m
e[31msystem.reg is not a valid registry filee[39m
e[31muserdef.reg is not a valid registry filee[39m
e[31muser.reg is not a valid registry filee[39m
e[31mUnable to load file: "/worker/dist-695f9a35-d925-463b-ba92-0d1544258946/win-unpacked/Platformer.exe"e[39m
e[31me[39m

Building just the exe will lead to a completed build. I can install the game. But the game won’t start.
That is my experience with the platformer project right now.

For my own projects I get different errors for different builds: the exe in the zip folder just don’t run. or: The install exe said, that the exe has been modified or replaced.
The discord user “Shadow the Snek (PL)” also report a broken zip build.


#2

How you get this log ? you are on Linux ?
I’am on Windows 10 and no log like this.

I’ve tryed to export Platformer game and on W10 the game cannot be launched.
I’ve reported this bug.


#3

I’m on Win10 and GDev B79.
This log is showing up, when I choose zip and exe for win andthen press export.


#4

Okay, we have a workaround:
You can install B77 to run the build pipeline properly: https://github.com/4ian/GDevelop/tags

It might also work to just reinstall Gdev in the current version. For B78 this way worked for me.